Eilandhoppen

Een van dé manieren om Griekenland te ontdekken is eilandhoppen.

Door twee of meer eilanden met elkaar te combineren vier je als het ware meerdere "mini-vakanties" in één.

Er zijn talloze opties voor eilandhoppen in Griekenland, van de Cycladen tot de Ionische eilanden en de Dodekanesos. Je kunt kiezen voor georganiseerd te gaan eilandhoppen of je eigen route uitstippelen.

Afhankelijk van de tijd en het budget kun je een reisschema maken dat past bij jouw wensen en interesses.

De Cycladen zijn bijvoorbeeld bekend om hun witte huizen met blauwe daken, prachtige stranden en bruisende nachtleven. Bezoek de populaire eilanden zoals Mykonos en Santorini of ga op zoek naar de meer afgelegen eilanden zoals Folegandros en Amorgos voor een meer authentieke ervaring.

De Ionische eilanden zijn een andere populaire bestemming voor eilandhoppen. Deze eilanden staan bekend om hun groene landschap en prachtige stranden. Bezoek Corfu voor zijn Venetiaanse architectuur en levendige sfeer of ga naar het kleinere eiland Paxos voor een rustiger verblijf.

De Dodekanesos zijn een archipel van twaalf grote en talloze kleine eilanden in het zuidoosten van de Egeïsche Zee. Rhodos is het grootste eiland en heeft een rijke geschiedenis met oude ruïnes en middeleeuwse architectuur. Het naburige eiland Kos heeft prachtige stranden en een bruisend nachtleven.

Eilandhoppen in Griekenland biedt niet alleen de mogelijkheid om te genieten van prachtige stranden en landschappen, maar ook om de rijke geschiedenis en cultuur van het land te ontdekken. Elk eiland heeft zijn eigen unieke verhaal en tradities. Bezoek oude tempels en archeologische vindplaatsen, ontdek de lokale keuken en maak kennis met de gastvrije bevolking.

Kortom, eilandhoppen in Griekenland is een onvergetelijke ervaring die je de kans biedt om te genieten van de diversiteit van het land en zijn eilanden. Of je nu kiest voor de populaire eilanden of de minder bekende eilanden, er is altijd iets nieuws en spannends om te ontdekken.

De eilanden zijn met elkaar verbonden door talloze veerdiensten van diverse rederijen.

Zo kun je snel en makkelijk van het ene naar het andere eiland reizen. 

Er bestaat ook een luxe manier van eilandhoppen:

Met een cruisevakantie stap je aan boord van een groot luxe varend hotel en je hoeft je koffer maar 1 keer uit te pakken.

Ben jij die avonturier die ook wel van luxe houdt ?

Zoek & boek dan snel voor een heerlijke zomervakantie op een passende cruise naar de Griekse eilanden.